Udtalelse fra UU-vejleder Jane...

Praktik

De der kender mig, ved at mit hjerte brænder for gøre en forskel for andre mennesker; nærmere hjælpe andre godt på vej.  

Siden jeg købte gården af  mine forældre, har jeg derfor drømt om at gøre stedet til rammerne for, at mennesker kan udvikle sig.

Derfor er det også med kæmpe stor glæde, at jeg nu kan tilbyde fx praktikforløb for unge mennesker. Jeg tror på, at vi alle sammen har noget at tilbyde til denne verden - for nogle kan det bare være lidt sværer at finde ud af hvad, og måske tro på det. Det vil jeg gerne hjælpe til. Vi har alle en vigtig plads. I skrivende stund, har jeg en 17-årig pige fra lokalområdet i praktik, som kommer på gården 2 gange ugentligt. Hun hjælper mig i stalden, med blomsterne og hvad der ellers bliver lavet her på gården, samtid med at vi har nogle gode samtaler om livets store og små spørgsmål. Gårdens rammer og den fysiske aktivtiet giver befriende, uhøjtidelige og nærværende samtaler.

Det er min oplevelse, både ud fra egen erfaring, men ikke mindst ud fra udtalelser fra både private og fagpersoner, at praktikker som disse gør en kæmpe stor forskel for den enkelte.

Jeg har selv haft nogle bump på livets vej, hvor det har været enormt gavnligt for mig at få hjælp udefra. Så selvom jeg "kun" er 32 år på fødselsattesten, så kalder de fleste der kender mig for gammel af sind. Det går vidst efterhånden både på værdier og livserfaring. For at være endnu bedre rustet til at hjælpe andre på vej, vil jeg i 2024 tage udannelser, kurser og certificeringer som gør mig endnu skarpere.

Det er desværre kun muligt for mig med praktikforløb i et begrænset omfang, da praktikforløbene er ulønnet begge veje.  Jeg også har et fuldtidsabrejde ved siden af min gård, så hvis det hele skal gå op for mig personligt, er der desværre ikke så megen tid til de gode gerninger som jeg kunne ønske mig. 

Hvis du har læst med så langt som dette, så er det med al sandsynlighed fordi du også interessererer dig for at gøre en forskel for andre. Og kan vi nogen sinde få nok af det, i nutidens samfund? 

Så hvis du som privatperson også har lyst til at gøre en forskel for lokale unge, som måske ikke passer helt ind i samfundets kasser og cirkler, eller du kender en virksomhed med en stærk lokal forankret CSR-profil, så kontakt mig meget gerne til en snak om hvordan du kan hjælpe projektet. 

Jeg har særligt brug for økonomisk støtte. Jeg forestiller mig, at du eller en virksomhed vil støtte forløbet for en specifik person. Lavpraktisk foreslår jeg, at hvis du kunne tænke dig at støtte projektet, vil jeg skrive dig op og kontakte dig når jeg har en person som skal i praktik. Der er altså hverken forpligtelser eller bindinger. Det vil altid være op til dig, om den specifikke tid og økonomi er til at hjælpe en anden person på vej i livet. Hvis du ser en anden mulighed for et samarbejde eller andet, så kontakt mig bare - jeg er altid åben for ideer.

Den dag vi forlader vores kære jord, så ved jeg med sikkerhed, at de aftryk vi har gjort hos andre mennesker vil bane vejen for hvordan vi kommer til at se tilbage på vores liv. Og kan vi redde hele verden? Nej, det kan vi nemlig ikke, hverken du eller jeg. Men har du noget at tabe, ved gøre en kæmpe forkskel for bare et enkelt menneske?